130.000 basisschoolleerlingen gestart met online klassenwedstrijd

Ruim 5.300 basisschoolklassen nemen deze week deel aan de tweede editie van de Leuk Leren Week. Kim-Lian van der Meij gaf maandag 18 maart 2013 het startsein voor de grootste online klassenwedstrijd die ooit in Nederland is gespeeld.

Leuk Leren Week

De wedstrijd die een week duurt is een initiatief van Squla, het online oefenprogramma voor kinderen in groep 1 t/m 8.

Na het startsein zijn de klassen begonnen met het online beantwoorden van de educatieve quizvragen. Aan bod komen de vakken rekenen, spelling, natuur & techniek, taal en wereldoriëntatie. In 2012 deden er 2.900 klassen mee en werden er 6 miljoen vragen beantwoord.

De wedstrijd wordt online, via het digibord en met de computer, in de klas gespeeld. Thuis verder gaan kan ook, want de punten die thuis worden gescoord tellen mee voor de klas. Nieuw dit jaar is dat ouders worden betrokken bij de wedstrijd. Vrijdagmiddag en in het weekend kunnen zij op hun niveau meespelen en helpen het eindresultaat van de klas op te schroeven.

Motivatie om te leren
André Haardt, directeur en eigenaar van Squla: “De quizvragen worden door een team onderwijskundigen ontwikkeld aansluitend bij alle gangbare lesmethoden en de belevingswereld van kinderen. Op die manier thuis online spelenderwijs oefenen met de lesstof werkt enorm motiverend. Met de Leuk Leren Week voegen we nu een extra dosis online leerplezier toe aan de lesweek. De uitslagen die we na de Leuk Leren Week inventariseren bieden een extra kijkje in de kennis van de kinderen. Zo zijn vorig jaar de meeste goede antwoorden gegeven voor spelling en kwam het vak ‘begrijpend lezen’ een stuk minder uit de bus.”

Oefenen voor goed doel: langdurig zieke kinderen
De kinderen spelen niet alleen voor eigen prijzen. Er wordt ook gespeeld voor cadeaulidmaatschappen van Squla voor zieke kinderen die door hun ziekte of aandoening langdurig niet naar school kunnen. De Leuk Leren Week eindigt op 25 maart. Alle basisschoolklassen kunnen meedoen.

Meer informatie en het opgeven van klassen kan via de site: www.squla.nl/leuk-leren

Plaats een reactie