120 rolstoeldansers schitteren in het Lucent Danstheater

Vrijdag 30 december 2011 was het zover: maar liefst 120 enthousiaste rolstoeldansers rolden over het roemberuchte podium van het Lucent Danstheater in Den Haag. Het publiek genoot van 19 gevarieerde optredens en de deelnemers werden op professionele wijze becommentarieerd door de juryleden van So you think that you can dance?

Foto: Alice van Duijn, Pigmentdutch

Everybody can Dance!
Je hoeft niet te kunnen lopen om te kunnen dansen. Met deze insteek organiseerde de Dirk Kuyt Foundation i.s.m. Stichting Rolstoeldansen Nederland een uniek evenement in het Lucent Danstheater: Everybody can Dance! Dankzij de medewerking van een jury bestaande uit Koen Brouwers & Roemjana de Haan en Peter Bosveld & Euvgenia Parakhina werden de 19 optredens met in totaal 120 deelnemers voorzien van leerzaam commentaar. Na afloop maakten de finalisten van Holland’s Got Talent de middag compleet met een spectaculair optreden en werd de eerste editie van Everybody can Dance afgesloten met louter lachende en gelukkige gezichten.

Foto: Alice van Duijn, Pigmentdutch

Dirk Kuyt Foundation
De Dirk Kuyt Foundation steunt en organiseert sportevenementen voor sporters met een beperking en heeft met deze bijzondere samenwerking een wens in vervulling zien gaan. “Wij zijn bijzonder verheugd met dit initiatief. De Dirk Kuyt Foundation steunt sporters met een beperking onder het motto ‘FUN is for everyone’ en onderscheidt zich regelmatig met bijzondere projecten. Juist om te laten zien dat deze sporters tot veel in staat zijn. In deze is het vooral uniek dat zo’n grote groep rolstoeldansers bijeenkomt en dat we op zo’n gerenommeerd danspodium kunnen optreden! Een droom die uitkomt voor veel rolstoeldansers en bovendien een prachtige promotie voor de sport.” Dirk Kuyt, oprichter Dirk Kuyt Foundation

Foto: Alice van Duijn, Pigmentdutch

Plaats een reactie