12 mei: zoenen en lekker eten in Atrium MC

Op 12 mei, de verjaardag van Florence Nightingale, is het de Internationale Dag van de Verpleging. Over de hele wereld is er op deze dag bijzondere aandacht voor de bijdrage van verpleegkundigen en verzorgenden. In Atrium MC gaat de dag van de verpleging ook niet onopgemerkt voorbij.

Sterrenkoks Paul van de Bunt (restaurant De Leuf) en Andy Brauers (Kasteel Ter Worm) bereiden voor het personeel een sterrenmaaltijd. De twee heren duiken al vroeg de keuken in en serveren in het bedrijfsrestaurant onder meer Schotse zalm met Hollandse asperges.

De Raad van Bestuur van Atrium MC biedt alle medewerkers 12 mei een gebakje aan. Dat betekent dat er die ochtend vierduizend gebakjes over de diverse afdelingen worden verdeeld. ‘s Avonds voert de eigen cabaretgroep No Nonsense in Auberge De Rousch voor het personeel een cabaretvoorstelling op.

KUS
Op de Dag van de Verpleging mag er dit jaar ook veel gezoend worden. Iedereen die dan in het ziekenhuis aanwezig is, kan in de centrale hal van Atrium Heerlen plaatsnemen op de speciale KUSbank. De bank maakt onderdeel uit van het project De KUS, een initiatief van Mediascapers en kunstencentrum Signe, en zal de komende tijd op meerdere locaties in Heerlen te vinden zijn. Het project roept alle inwoners van Parkstad op, op de bank foto’s te maken die iets met kussen te maken hebben. Alle foto’s, die je kunt uploaden via www.dekus.org, worden vanaf 20 mei getoond op een expositie in hartje Heerlen.

Plaats een reactie