100 recepten uit het échte Mexico

Enig idee waarom Speedy Gonzales zo’n haast heeft? Omdat hij op tijd thuis wil zijn voor het eten natuurlijk! En geef hem eens ongelijk na het lezen van dit – zonder gekheid – schitterende nieuwe kook- en belevenisboek van Thomasina Miers. Over de échte Mexicaanse keuken en met wel 100 recepten: spannende kost van eenvoudige makelij.

Van de smakelijkste salsa’s, via smulsalades en hip street food naar verrassende drankjes. In elf hoofdstukken, handig gerangschikt naar soort gerecht, presenteert Mexicaans! de culinaire geheimen van Mexico. Tacochips, tortilla’s en chili con carne staan er allemaal in, maar Mexico-fan Miers gaat verder dan de bekende Tex-Mex-clichés. Wat dacht je van gegrilde langoustines met koriander of een pikante frambozen-tequilasorbet? Allemaal lekker duidelijk beschreven en ondersteund door kleurige illustraties en sfeervolle foto’s. Mexico ten voeten uit!

Leuk zijn de stap-voor-stap intermezzo’s waarin Miers uitlegt hoe je een burrito vouwt, de perfecte margarita brouwt of een taco eet zonder te knoeien. Mexicaans! is lekker met een twist. Net even anders dan anders en daarom des te inspirerender voor iedereen die kookt voor zijn plezier. De hoofdingrediënten zijn altijd lol in combinatie met hart en ziel. Alle andere benodigdheden koop je gewoon in de supermarkt tegen redelijke prijzen. Want het moet ook leuk blíjven… Dus waar wacht je nog op? Pak je sombrero en ándale naar de winkel voor Mexicaans!

Thomasina Miers verwierf grote bekendheid als winnares van het BBC-programma Masterchef in 2005. Ze is eigenaresse van Wahaca, een populaire keten Mexicaanse restaurants in Londen, en schrijft recepten voor The Times. Mexicaans! is haar derde kookboek.

Boekgegevens
Titel: Mexicaans!
Auteur: Thomasina Miers
ISBN: 978 90 6611 679 5
Verschijningsdatum: 09 september 2010
Prijs: €24,95 – Papieren band, 224 pagina’s

Plaats een reactie