10 tips om optimaal te genieten van je vakantie in Nederland

Het is onze favoriete bezigheid: op vakantie gaan! Dit is iets waar we dan ook het hele jaar samen naar uitkijken. En wanneer het eindelijk zover is, of het aftellen geblazen is, wil je zo goed mogelijk voorbereid zijn.

Ga jij in Nederland op vakantie? Dan mag je deze tips niet missen!

1. Checklist

Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk. Een checklist kan de uitkomst bieden voor het goed voorbereiden van de vakantie deze bevat namelijk alle benodigdheden, zodat je zeker weet dat je niets vergeet. En niet alleen spullen, maar ook activiteiten en exacte locatie spullen in een checklist genoteerd worden. Deze kan zo uitgebreid worden gemaakt als wenselijk is.

2. Breng de route in kaart

Wanneer gaat reizen vooral met de auto, is het goed om te weten waar je nu exact naartoe gaat en waar bijvoorbeeld parkeermogelijkheden zijn. Door de route van tevoren goed in te stellen en juist te navigeren, begint de reis stressloos.

navigatie auto

3. Vermaak voor onderweg

Onderweg is het handig om vermaak te hebben voor wanneer je van a naar b rijst. Denk hierbij aan een sudoku boekje, of een tablet met een toffe serie daarop. Zo is ook het reizen zelf ontzettend gezellig en vermakelijk.

4. Ga offline

In het digitale tijdperk zijn de constant online, en dus ook bereikbaar. Maar hoe fijn is het wel niet om even volledig offline te zijn? Door dit te doen, kun je volledig ontspannen en hoef je nergens over na te denken, behalve genieten dan.

5. Creëer een vakantie ritme

De woorden ‘ritme’ en ‘vakantie’ zou je misschien niet zo snel met elkaar combineren, maar ook op vakantie is het ontzettend prettig om een routine te hebben, om bijvoorbeeld te zorgen dat je in ieder geval elke ochtend geniet van een ontbijt, en voldoende rust hebt door genoeg slaap te hebben. Zo begin je eke dag vol energie.

natuurgebied

6. Haal alles uit je dag

Door te onderzoeken wat jouw vakantiebestemming allemaal te bieden heeft aan activiteiten, kun jij een planning maken wat je per dag kan doen om het ultieme vakantiegevoel te bereiken en alles uit je dag te halen.

7. Kom tot rust

Naast het ondernemen van activiteiten die typisch bij een vakantie horen en die het beste in jouw naar boven halen, is rust ook ontzettend belangrijk. En vakantie is er bovendien om te relaxen. Zorg daarom voor dat momentje voor jezelf, bijvoorbeeld met een tijdschrift in de hangmat.

hangmatten

8. Gevarieerd eten

Lekker eten is iets waar velen op vakantie naar uitkijken, maar gezond eten is natuurlijk even belangrijk. Vooral op vakantie zit je niet te wachten op een voedselvergiftiging, en heb je voedsel nodig dat jouw de energie biedt om optimaal te kunnen genieten.

Zorg daarom dat je gevarieerd eet en kijk waar je gaat eten (bijvoorbeeld naar de ranking van een restaurant op Tripadvisor) of bedenk goed wat je zelf gaat koken.

9. Veiligheid voorop

Zorg dat je veilig op pad gaat door jouw spullen goed te beschermen, bijvoorbeeld door een slotje op je koffer te doen en een hoesje om jouw toestel zodat deze niet direct beschadigd wanneer deze zou vallen. Een kluisje is ook geen overbodige luxe op vakantie om jouw waardevolle spullen in op te bergen wanneer je op pad gaat.

10. Wees verzekerd (van een relaxte vakantie)

Als je echt zorgeloos op reis wilt, biedt reisverzekering de uitkomst. Door een reisverzekering bij De Friesland af te sluiten, heb je de zekerheid dat wanneer er iets gebeurd, jij hiervoor verzekerd bent. Binnen je reisverzekering bepaal je zelf wat je exact afsluit, en wat de deur hiervan is. Geen reden om te twijfelen dus!

Plaats een reactie