10 miljoen binnen op Giro 555

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben tot nu toe 10 miljoen euro opgehaald voor hulp aan de slachtoffers van de droogte in de Hoorn van Afrika. “Een fantastisch bedrag”, zegt Marinus Verweij, actievoorzitter van de SHO. “We zijn blij dat Nederlanders zo meeleven met de slachtoffers van de extreme droogte in Kenia, Ethiopië en Somalië. De ernst van de situatie wordt gelukkig inmiddels breed erkend. ”

Verweij vertrekt morgen naar Ethiopië om met eigen ogen te zien hoe de hulpverlening verloopt. “Ik bezoek een irrigatieproject bij Lake Ziway en ga daarna naar de vluchtelingenkampen in Dolo. Daar zorgen de SHO voor de opvang van vluchtelingen uit Somalië en verstrekken we water, voedsel en medicijnen.”

Om een einde te maken aan de hongersnood is volgens de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties, 1,1 miljard euro nodig. Giften blijven dus nodig. De eerste week van augustus is door de SHO uitgeroepen tot de ‘Week voor de Hoorn’. Bedrijven en particulieren voeren dan actie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Giro 555.

Plaats een reactie