10.000 euro voor Stichting ALS op de weg!

De benefietveiling voor stichting ALS op de weg! die 15 juli 2011 plaatsvond in het Waterland Ziekenhuis in Purmerend, heeft een bedrag van ruim 10.000 euro opgebracht. Dit hele bedrag komt ten goede aan de stichting ALS op de weg!. Deze stichting zet zich in om snel en doeltreffend hulpmiddelen uit te lenen aan patiënten, getroffen door de dodelijke zenuwziekte ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose).

De avond
De veiling in het Waterlandziekenhuis werd bezocht door circa 130 personen. Onder het genot van een hapje, drankje en liveoptredens van Jonathan Baij, zangeres Zoë Dolderman en gitarist Sjoerd Vendel werd geboden. De avond werd in goede banen geleid door presentator/voiceover/human beatbox Jonathan Baij en de fysiotherapeuten Inge Deen en Ingrid Grosfeld.

De veilingstukken
Er werden 166 diensten en producten geveild, allen belangeloos beschikbaar gesteld door diverse bedrijven en particulieren. Eelco van Koningsveld, man achter stichting ALS op de weg!: “De toon van de avond was meteen gezet toen de eerste pond paling voor 60 euro werd gehamerd. Aan het eind van de avond overtrof de opbrengst alle verwachtingen: 10.215 euro!”. De veilingstukken die het meest opbrachten waren een optreden van de 19 koppige bigband Gabanza, een dagje klussen door een professional, het gesigneerde kampioenschapshirt van Ajax en een fysiotherapie cursus. Ook de paling en het speelgoed van Jan Snoek/Patat en de rozen en de bloemen en opperdoezer van Ome Arie Deen deden het erg goed!

ALS op de weg!
De stichting ALS op de weg! ondersteunt patiënten met ALS om zo lang mogelijk optimaal te functioneren in de maatschappij. ALS op de weg! doet dit op een praktische manier: door hulpmiddelen te beheren die ALS-patiënten kunnen lenen, zo lang ze die nodig hebben. Door de snelheid van de progressie van ALS zijn hulpmiddelen vaak sneller nodig dan de administratieve molens kunnen draaien. Ook zijn vaak aanpassingen en hulpmiddelen nodig die buiten de vergoeding vallen van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of UWV. Eelco van Koningsveld, zelf ALS- patiënt is het gezicht van en de drijvende kracht achter de stichting. Met het geld van de veiling kunnen nog meer hulpmiddelen worden aangeschaft om ALS-patiënten te onderteunen.

Over de ziekte ALS
Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) is een dodelijke ziekte van het zenuwstelsel. De motorische zenuwcellen in de hersenstam en in het ruggenmerg sterven af, waardoor signalen niet meer aankomen bij de spieren. Verlammingen zijn het gevolg. Jaarlijks krijgen zo’n 450 patiënten in Nederland ALS. Het begin en het verloop van de ziekte verschillen per patiënt. Het krachtsverlies in de spieren kan beginnen in de armen of benen, maar ook in de mond- of keelspieren. De ziekte is progressief, wat betekent dat de verschijnselen steeds erger worden. De gemiddelde levensverwachting is drie tot vijf jaar. Twintig procent van alle patiënten leeft langer.

Organisatie van de veiling
De veiling werd volledig georganiseerd en uitgevoerd door vrijwilligers. Zij voelen zich verbonden met de ziekte ALS en hebben ervaren hoe belangrijk het werk is dat ALS op de weg! doet.

Meer informatie
www.alsopdeweg.nl
www.stichting-als.nl

Plaats een reactie