1 miljoen waarderingen op ZorgkaartNederland

Op ZorgkaartNederland.nl is dinsdag 6 juli de miljoenste patiëntervaring geplaatst; een mijlpaal voor zorgaanbieders die werk maken van kwaliteit. 

ZorgkaartNederland

Op keuzewebsite ZorgkaartNederland zien mensen ervaringen die anderen schreven over de behandeling door hun arts, therapeut of thuiszorgmedewerker. Zo’n waardering helpt hen bij hun keuze voor een zorgaanbieder. Maar ook aanbieders profiteren ervan, door de feedback die ze voor hun zorg krijgen. 

Aanbieders, zoals Stichting Eykenburg in Den Haag, waar de miljoenste waardering viel.

Bestuurder Alex Reede: “Ik vind het erg mooi dat de miljoenste waardering hier valt. Een onafhankelijk oordeel is altijd belangrijk. Het geeft ons de mogelijkheid om verbeteringen door te voeren. De feestelijke taart gaat naar de zorgmedewerkers. Die verzetten het echte werk hier.”

Via een meetbureau

De miljoenste waardering kreeg Stichting Eykenburg middels een interview door meetbureau Zorgfocuz. Door zo’n meetbureau in te schakelen, laat de zorgaanbieder zien dat zij waarde hechten aan anonieme waarderingen, zonder hun eigen tussenkomst. Dat wekt natuurlijk vertrouwen. Bijna de helft van de waarderingen komt inmiddels via een dergelijke route op ZorgkaartNederland.

BN’ers leven mee 

Enkele bekende patiënten tonen zich betrokken bij het nieuws rondom de miljoenste waardering. Tv-presentatrice Anita Witzier en Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden kampen bijvoorbeeld zelf met respectievelijk reuma en de gevolgen van kanker.

In onderstaande videoboodschap feliciteren zij en enkele anderen daarom iedereen met de mogelijkheid om de 1 miljoen waarderingen op ZorgkaartNederland te gebruiken.

Olympisch kampioen volleybal Bas van de Goor benoemt ook de meerwaarde voor zorgverleners: “Het is goed dat mensen feedback geven waardoor de zorg alleen maar beter wordt. Ik weet zeker dat veel zorgverleners dankbaar zijn voor deze feedback.”

Dank aan inzenders én aanbieders

De miljoenste waardering is ook een mooie mijlpaal voor Patiëntenfederatie Nederland, initiatiefnemer en eigenaar van ZorgkaartNederland. 

Directeur Dianda Veldman van de Patiëntenfederatie uit zich dan ook trots. “Ik vind het fantastisch! Deze hoeveelheid waarderingen draagt bij aan de betrouwbaarheid van het platform. Ik wil al die mensen die een waardering hebben geplaatst dan ook ontzettend bedanken. Maar ook de zorgverleners die dat hebben gestimuleerd.” 

Op naar de volgende miljoen!

Plaats een reactie