1.000ste verpleegkundig specialist komt uit Rijnstate

0
730

Donderdag 13 oktober 2011 heeft Jolanda van Loenhout, werkzaam in het team palliatieve zorg van Rijnstate, als 1.000ste verpleegkundig specialist van Nederland haar certificaat ontvangen.

Een verpleegkundig specialist is een relatief nieuwe functie voor een verpleegkundige die een tweejarige Masteropleiding heeft gevolgd en bepaalde handelingen van artsen mag uitvoeren, zoals puncties en het adviseren over bepaalde medicijnen. Sinds 2010 zijn de eerste verpleegkundig specialisten in Nederland officieel geregistreerd.

Jolanda van Loenhout is blij met het certificaat. “Als verpleegkundig specialist zorg je ervoor dat de kwaliteit van zorg omhoog gaat, omdat je zowel vanuit je verpleegkundige ervaring als medisch oogpunt naar een patiënt kijkt. Natuurlijk overleggen we veel met de arts van het team, maar als verpleegkundig specialist kun je meer zelf doen.”

Bij Rijnstate zijn er op dit moment meer dan twintig verpleegkundige specialisten in dienst. Van Loenhout: “Binnen Rijnstate hebben de verpleegkundig specialisten hun toegevoegde waarde al lang en breed bewezen. Het aantal verpleegkundig specialisten bij Rijnstate groeit nog steeds.” Het team palliatieve zorg bestaat behalve uit drie verpleegkundig specialisten uit een internist-oncoloog, een geriater, een psycholoog, een geestelijk verzorger en leden van het Pijnteam. Zij houden zich bezig met de zorg voor patiënten die ongeneeslijk ziek zijn.