www.Gezond24.nl officieel gelanceerd

  0
  1134

  Gezond24, de gezondheidsportal van de Publieke Omroep, is officieel gelanceerd. Gezond24 bevat een schat aan video’s van de publieke omroepen over gezondheid, ziekte en lifestyle.

  Niet meer nadenken over welk programma of welke omroep dat ene onderwerp uitzond, maar direct al het materiaal over een ziekte of aandoening bij elkaar, dat is wat Gezond24 biedt. Niet alleen de bekende medische programma’s als Het Academisch Ziekenhuis, Ingang Oost en De Centrale Huisartsenpost zijn via Gezond24 gemakkelijk terug te vinden, maar ook items uit actualiteitenprogramma’s en documentaires. Daarnaast biedt Gezond24 dossiers, een overzicht van alle medische programma’s op Nederland 1, 2 en 3 en een agenda waarin de bezoeker direct ziet wanneer deze programma’s worden uitgezonden.

  Door de gemakkelijke zoekfunctie op de site en directe links naar tal van ziekten en aandoeningen vindt de bezoeker met één druk op de knop binnen de kortste keren niet alleen al het videomateriaal dat daarover bij de publieke omroep is gemaakt, maar ook heldere beschrijvingen van deze ziekten en aandoeningen, die worden aangeleverd door samenwerkingspartners Stimulansz en Trimbos.

  Projectleider Jeanny Duijf (NTR): “We zijn ontzettend trots dat het gelukt is de site te bouwen. Door de samenwerking tussen publieke omroepen en andere partners is Gezond24 echt dé website geworden waar de bezoeker zijn zoektocht naar een ziekte of aandoening kan beginnen.”

  Eindredacteur Annemarie Vollebregt (AVRO): “Gezond24 maakt het mogelijk om direct op een ziekte of aandoening te zoeken en is daarmee een mooie aanvulling op Uitzending Gemist. De interesse voor gezondheidsinformatie is enorm en de televisieprogramma’s van de publieke omroepen worden zeer goed bekeken. Op deze portal kunnen de mensen snel alle video’s over een onderwerp bij elkaar vinden en hoeven zij daarvoor niet de verschillende sites van de omroepen te doorzoeken. Gezond24 combineert heel slim bestaande technieken en kan zo met bescheiden financiële middelen de mensen beter bedienen. In een tijd van bezuinigingen zijn we zo toch in staat ons aanbod te vergroten en meer service te bieden.”

  Meer informatie: www.gezond24.nl

  DELEN
  Vorig artikelSpontaan herstel na beroerte onderzocht
  Volgend artikelAcute interne geneeskunde naar een hoger plan
  NTR
  De NTR is een publieke omroep met wettelijke taken. Deze taken liggen op het gebied van informatie, educatie, cultuur, jeugd en diversiteit. De NTR is ontstaan uit een fusie van NPS, Teleac en RVU. De NTR is een omroep zonder leden en is daardoor onafhankelijk en ongebonden. In onze missie staat dat we inspirerende programma's willen maken, die een bijdrage leveren aan de persoonlijke groei van mensen. We kiezen daarbij voor een divers aanbod met oog voor specifieke thema's en doelgroepen, die anders onderbelicht blijven. Dat maakt de NTR 'speciaal voor iedereen'.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER