Twee Veni-subsidies voor onderzoekers UMC St Radboud

  0
  560

  Twee onderzoekers van het Nijmegen Centre for Molecular Life Sciences (NCMLS) van het UMC St Radboud hebben elk een Veni-subsidie van het NWO ontvangen ter waarde van € 250.000. Veni is een talentenbeurs die pas gepromoveerde onderzoekers in staat stelt om de komende drie jaar hun ideeën verder te ontwikkelen.

  Bas Dutilh verricht fundamenteel onderzoek naar hoe in het wild levende micro-organismen samenwerken, bijvoorbeeld in de menselijke darm of in zee. Hij doet dit door te zoeken naar complementaire stappen in hun stofwisseling. Hierdoor ontstaat een beter beeld over de functieverdeling tussen micro-organismen in de complexe microscopische samenleving. Kennis hierover is van belang voor verder onderzoek o.a. op gebied van darmkanker of het gebruik van bacteriën voor biotechnologische processen.

  Mangala Srinivas gaat een MRI-techniek ontwikkelen die in staat stelt het gedrag van cellen in een patiënt te volgen. Daarmee kunnen beter op maat gerichte celtherapieën worden ontwikkeld.

  Vernieuwingsimpuls
  De Veni-subsidie is onderdeel van het programma Vernieuwingsimpuls van het NWO, de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. De Vernieuwingsimpuls richt zich met drie persoonsgebonden subsidievormen op verschillende fasen in de wetenschappelijke carrière van onderzoekers: Veni (pas gepromoveerd), Vidi (ervaren) en Vici (professorabel).

  De toegekende subsidies geven dan ook een positieve stimulans aan de wetenschappelijke carrière van de UMC-onderzoekers.

  DELEN
  Vorig artikelSpoedeisende Hulp Radboud in TraumaNL
  Volgend artikelTour for Life start aanstaande zondag in Italië
  Avatar
  Het Radboudumc is een universitair medisch centrum. Voor ons is de mens en zijn of haar kwaliteit van leven het vertrek- en eindpunt. Bij alles wat we doen. We bieden onze patiënten topklinische en topreferente zorg en hebben een belangrijke maatschappelijke taak in het vergroten en verspreiden van kennis en kunde. Het Radboudumc wil voorop lopen in, of een actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook ‘To have a significant impact on healthcare’.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER