Sociale werkplaatsen vervangen verlichting scholen gratis

0
595

Tientallen scholen in Nederland hebben het afgelopen jaar de verlichting van hun schoolgebouwen gratis laten ombouwen zodat deze geschikt zijn voor zuinigere lampen. Door deze energiezuinigere lampen besparen de scholen jaarlijks duizenden euro’s op hun energierekening. Geld dat direct kan worden besteed aan extra lesmiddelen voor kinderen.

Renzo Deurloo van het Haagse bedrijf GreenFox noemt het ‘misschien wel te mooi om waar te zijn’. Het bedrijf bouwt in heel Nederland bestaande lichtbakken van alle soorten scholen om. Van Groningen tot Zeeland voor zowel lagere scholen als universiteiten aldus Deurloo. Door de huidige lichtbakken om te bouwen, wordt de verlichting 45 procent zuiniger en gaat de energierekening met hetzelfde percentage omlaag.

Renzo Deurloo, GreenTeam

De ombouw kost per lichtbak ongeveer 50 euro. ABN AMRO bank, die het project enthousiast steunt, leent de scholen het bedrag tegen een rentepercentage van slechts 1,5 procent. Van de 25 euro die de school per lichtbak ‘verdiend’ kan de lening in ruim twee jaar worden afgelost.

Prettige bijkomstigheid is dat de werkzaamheden worden verricht met behulp van medewerkers van lokale sociale werkvoorzieningen. Het bedrijf creëert daardoor naast energiebesparing en financiële ruimte voor scholen, ook nog werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. ‘Binnen dit concept zijn er dus alleen maar winnaars,’ aldus de trotse Deurloo.

DELEN
Vorig artikelStemWijzer 2012 online
Volgend artikelLadies Tattoo Convention 2012 in Zaandam
Avatar
GreenFox is dé specialist in het energiezuinig maken van bestaande TL verlichting. Wij renoveren armaturen, zodat nieuwe energiezuinige lampen in uw TL armaturen kunnen worden gebruikt. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is de basis van onze onderneming; wij werken samen met sociale werkplaatsen, maken gebruik van het bestaande armatuur en voeren de oude lampen en materialen milieuvriendelijk af. We besteden maximaal aandacht aan People, Planet en Profit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER