Slaapprofessor Ton Coenen (Radboud Universiteit Nijmegen) deelt zijn kennis van de nachtrust in zijn net verschenen boek Het slapende brein. Hij was één van de eersten die de hersenactiviteit tijdens de slaap bekeek met behulp van EEG. Kennislink sprak de wetenschapper over zijn onderzoek, Joop Zoetemelk en slaaprituelen.

Coenen werkte de afgelopen zeven jaar aan het boek, sinds hij in 2008 met emeritaat ging. “Rationeel is dat zeven jaar geleden, maar voor mij voelt het als de dag van gisteren!”. De emeritus-hoogleraar die duizenden studenten én ouderen doceerde over het fenomeen slaap vond het tijd om zijn colleges en omvangrijke verzameling illustraties te bundelen in een boek dat voor iedereen begrijpelijk is.

Lees het gehele artikel, geschreven door Stefanie Kraanen, op de website van KennisLink.

DELEN
Vorig artikelSchoolkind mist fietservaring
Volgend artikelFlinke impuls voor sportonderzoek
Avatar
Kennislink.nl is dé populair-wetenschappelijke website voor het Nederlandse taalgebied. Op de website en via andere activiteiten wordt wetenschappelijke informatie op een heldere manier uitgelegd. Kennislink brengt niet alleen recent nieuws uit de wetenschap, maar gaat ook dieper op onderwerpen in via achtergrondartikelen en vakoverstijgende thema’s. Daarin worden onderwerpen vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken belicht. Kennislink is een uitgave van de Stichting Nationaal Centrum voor Wetenschap en Technologie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER