Reanimatieonderwijs redt levens

0
2260

Wist jij dat elke week 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand krijgen? Slechts 10% overleeft dit. Weet jij wat je moet doen als iemand een hartstilstand krijgt? Direct 112 bellen, maar dan?

Wereldrecord
Meer dan 3.000 middelbare scholieren weten dat wel, zij hebben vrijdag 6 juni 2014 in het GelreDome in Arnhem een nieuw wereldrecord reanimeren en defibrilleren gevestigd.

Reanimeren
Onder toezicht van een scheidsrechter van Guinness World Records hebben de scholieren, op de beat van muziek van DJ Sandro Silva, 30 minuten lang 750 reanimatiepoppen gereanimeerd.

Petitie
Met deze wereldrecordpoging roept de Hartstichting Nederlanders op om de petitie te tekenen voor structureel reanimatieonderwijs op scholen.

Reanimatieonderwijs
De Hartstichting vindt dat alle middelbare scholen reanimatieonderwijs moeten gaan geven aan scholieren vanaf 14 jaar. Wanneer alle middelbare scholieren leren reanimeren en defibrilleren komt dit in de genen van de samenleving en kunnen meer levens gered worden.

Nieuw wereldrecord reanimeren en defribilleren

Teken jij ook?
Deze petitie – met als doel meer dan 40.000 steunbetuigingen – wil de Hartstichting medio oktober 2014 graag overhandigen aan staatssecretaris Sander Dekker van het ministerie van OCW.

Tekenen
Je kunt de petitie voor structureel reanimatieonderwijs tekenen op: http://bit.ly/hartstichtingpetitie

DELEN
Vorig artikelMeer gezondheidsrisico’s onder jongeren
Volgend artikelCarpe Diem, wat betekent dat nu eigenlijk?
Avatar
Sinds 1964 zet de Hartstichting zich in om hart- en vaatziekten onder Nederlanders te voorkomen en te bestrijden door het gericht ontwikkelen en inzetten van wetenschappelijke kennis. Op dit moment zijn er ruim 1 miljoen hart- en vaatziektepatiënten en overlijden 108 mensen per dag aan een hartinfarct, beroerte of andere hart- of vaatziekte. In 2020 zullen er naar verwachting 1.3 miljoen hart- en vaatziektepatiënten zijn. De Hartstichting kan dit werk uitsluitend doen dankzij giften van de Nederlandse bevolking. Van elke ontvangen euro besteedt de Hartstichting € 0.80 aan wetenschappelijk onderzoek, patiëntenzorg, preventie en voorlichting. Meer informatie op www.hartstichting.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER