Reanimatie App 50.000 keer gedownload

0
802

De Reanimatie App van de Hartstichting blijkt een groot succes: inmiddels is hij meer dan 50.000 keer gedownload. De gebruikers ervan zijn enthousiast. De Reanimatie App helpt om de kennis van het reanimeren op te frissen en biedt ook audio-ondersteuning bij het verlenen van hulp tijdens een hartstilstand. De Reanimatie App is gratis en is bedoeld voor mensen die een reanimatiecursus gevolgd hebben.

De Reanimatie App is te verkrijgen voor iPhones en smartphones die draaien op Android. De App is o.a. te verkrijgen via hartstichting.nl/apps.

Feiten en cijfers
De Reanimatie App is ruim 34.000 keer gedownload door iPhone gebruikers en kreeg een waardering van een 4,7 uit 5. De App is ruim 16.000 keer gedownload door smartphones die draaien op Android. Hij werd door deze gebruikers gewaardeerd met een 5 uit 5.

Aantal overlevenden kan omhoog
Een hartstilstand treft buiten het ziekenhuis 300 mensen per week. Ongeveer 85% sterft aan de gevolgen daarvan. Dat aantal kan omlaag. Als binnen 6 minuten na een hartstilstand wordt begonnen met reanimatie waarbij een AED wordt gebruikt om het hartritme te herstellen, is de overlevingskans meer dan 50%.

DELEN
Vorig artikelTina-dag, meidenfeest XL
Volgend artikelKunst is goed voor ouderen
Avatar
Sinds 1964 zet de Hartstichting zich in om hart- en vaatziekten onder Nederlanders te voorkomen en te bestrijden door het gericht ontwikkelen en inzetten van wetenschappelijke kennis. Op dit moment zijn er ruim 1 miljoen hart- en vaatziektepatiënten en overlijden 108 mensen per dag aan een hartinfarct, beroerte of andere hart- of vaatziekte. In 2020 zullen er naar verwachting 1.3 miljoen hart- en vaatziektepatiënten zijn. De Hartstichting kan dit werk uitsluitend doen dankzij giften van de Nederlandse bevolking. Van elke ontvangen euro besteedt de Hartstichting € 0.80 aan wetenschappelijk onderzoek, patiëntenzorg, preventie en voorlichting. Meer informatie op www.hartstichting.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER