Motorrijders verrassen patiëntjes OZG

0
1327

Op zaterdag 31 maart 2012 bezochten ruim 30 motorrijders van de stichting EggRun locatie Lucas van de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG). Evenals andere jaren deelden zij paaseitjes en knuffels uit aan zieke kinderen en medewerkers van de kinderafdeling.

Het doel van deze motortoertocht, die voor de achtste keer werd gehouden, is zieke kinderen een onvergetelijke middag te bezorgen.

De motorrijders van de EggRun startten vanuit Amsterdam, Breda, Roden en Veghel. Daar stelden ze zich op in groepen, om zoveel mogelijk (kinder) ziekenhuizen en instellingen door geheel Nederland te bezoeken.

De stichting EggRun heeft als doel het bevorderen van het (geestelijk) welzijn van opgenomen kinderen in ziekenhuizen, waarbij het verplegend personeel niet wordt vergeten.

DELEN
Vorig artikelKinderen: buitenschoolse opvang te ‘schools’
Volgend artikelOmbudsman signaleert acht aandachtspunten IGZ bij minister Schippers
Avatar
De Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG) is een streekziekenhuis met twee locaties; Delfzicht in Delfzijl en Lucas in Winschoten. Ruim 1300 medewerkers en circa 100 specialisten bieden ziekenhuiszorg aan ruim 120.000 inwoners van het verzorgingsgebied. Beide huizen hebben in totaal een capaciteit van 420 bedden. Alle basisspecialismen zijn aanwezig en op elke locatie bevindt zich een spoedeisende hulp en een afdeling Intensive Care. Jaarlijks zijn er ongeveer 86.000 eerste polikliniekbezoeken en 116.000 herhalingsbezoeken. Rond de 17.500 mensen worden per jaar opgenomen en daarnaast komen er zo’n 14.000 mensen naar het ziekenhuis voor een vorm van dagbehandeling. De OZG staat voor het leveren van goede, snelle en veilige zorg. De lijnen zijn kort en er heerst een gastvrije en ongedwongen sfeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER