“Mensen met diabetes mogen toch geen suiker?”

0
566

Diabetes wordt in de volksmond nog wel eens ‘suikerziekte’ genoemd. Het hardnekkige misverstand dat mensen met diabetes geen suiker mogen eten, wordt hiermee gevoed.

Videodagboek Lotte – Diabetes & Taarten bakken

Niets is minder waar. Dat laat ‘Young Voice’ Lotte zien. Je kunt zelfs patissier worden als je diabetes hebt.

Lotte heeft diabetes type 1 en is als sinds ze een klein meisje was dol op koken en bakken. Haar droom om een basiscursus patisserie van meesterpatissier Robert van Beckhoven te volgen is uitgekomen. Patisserie en diabetes hoeven elkaar zeker niet uit te sluiten.

In haar videodagboek laat ‘Young Voice’ Lotte zien dat suiker en diabetes prima samen gaan. Na het kijken van haar video kunnen geïnteresseerden zelf aan de slag met het recept dat Lotte speciaal voor de kijkers heeft gemaakt.

Het diabetesjongerenpanel Young Voices geeft jongeren een stem om de wereld te vertellen hoe hun leven met diabetes eruit ziet. De panelleden richten zich op hun directe omgeving, maar zeker ook op behandelteams met onder meer (kinder)artsen en diabetesverpleegkundigen.

Op de website www.changingdiabetes.nl/youngvoices delen de jongeren hun persoonlijke ervaringen over onderwerpen die spelen in hun leven in relatie tot diabetes. Naast deze nieuwe video van Lotte zijn hier ook nog meerdere videodagboeken terug te vinden over bijvoorbeeld diabetes & motorrijden, diabetes & seksualiteit, diabetes & erfelijkheid, op kamers, angst voor late complicaties, op vakantie en vriendschap.

Changing Diabetes
Young Voices is een initiatief van Novo Nordisk en valt binnen het Changing Diabetes-programma.

DELEN
Vorig artikelGen gevonden voor agressieve spiertumor
Volgend artikelHoud navulverpakking e-sigaret uit buurt van kinderen!
Avatar
Novo Nordisk is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf met bijna 90 jaar ervaring op het gebied van diabeteszorg. Het bedrijf heeft een groot aanbod van innovatieve geneesmiddelen, geavanceerde toedieningssystemen en diensten om de zorg en behandeling van mensen met diabetes te optimaliseren. Bovendien is Novo Nordisk toonaangevend op het gebied van stollingsstoornissen, groeihormoontherapie en hormonale substitutietherapie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken. Novo Nordisk heeft meer dan 30.000 medewerkers in dienst in 76 landen en brengt haar producten op de markt in 179 landen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER