Menselijke gebreken voor gevorderden

0
255

Het lijkt zo gevoelig en authentiek: ‘je gevoel volgen’ en ‘niet over je grenzen gaan’. Maar het ís vaak gewoon je zin doordrijven en in een klein beperkt wereldje blijven. In het verlangen naar eigenheid zijn we te veel met onszelf bezig, terwijl dat niet eens zelfkennis oplevert. Je wordt wijzer en vrijer door om je heen te kijken.

Met haar scherpe en luchtige observaties, ondersteund door recent psychologisch onderzoek, haalt Roos Vonk onze illusies over onszelf een voor een onderuit. Hoe we in groepen beslissingen nemen waar niemand het in z’n hart mee eens is, ook al menen we nog zo onafhankelijk te zijn. Hoe de passie verdwijnt in een goede relatie, en waarom het helpt als je een foute man hebt. Of bent. Waarom macht de creativiteit bevordert en denken aan seks juist niet. De lol van leedvermaak, en waarom meer verdienen dan anderen gelukkig maakt. Het domme onbewuste, dat per ongeluk plagiaat pleegt, ons verzoent met verkeerde keuzes, en onze misstappen verfraait zodat we er niets van leren.

Door de luchthartige en onderhoudende stijl van dit boek herkennen we met plezier onze eigen gebreken. Zo krijgen we een gezonde dosis zelfrelativering toegediend. Prikkelend voor iedereen die meer inzicht wil in zijn eigen en andermans blinde vlekken en verborgen bedoelingen.

Boekgegevens
Auteur: Roos Vonk
ISBN: 9789055948185
Titel: Menselijke gebreken voor gevorderden
Prijs: € 18,95

DELEN
Vorig artikel“De magische werking van een zorgstal”
Volgend artikelOuders beter ondersteunen bij mediaopvoeding kinderen
Scriptum is een zelfstandige uitgeverij van non-fictieboeken. Zij geeft boeken uit op het gebied van Management, Mens & Maatschappij, Foto & Cadeau, Psychologie, Kunst en Koken. Non-fictie is een veelzijdig begrip. Dus moet een uitgever van non-fictie ook veelzijdig zijn. Daarom ziet ieder boek van Uitgeverij Scriptum er weer anders uit. Het valt op door zijn formaat, zijn presentatie én zijn inhoud. Of het nu gaat over kunst, fotografie, management, psychologie of taal, een boek van Scriptum heeft een eigen gezicht, waar je dus niet snel op raakt uitgekeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER