Eerste leerafdeling in Alphen aan den Rijn officieel geopend

0
534

Op 23 september jl. opende Michel du Chatinier, wethouder onderwijs, de eerste leerafdeling in zijn gemeente Alphen aan den Rijn. Een leerafdeling is een nieuwe vorm van stagelopen. Het is een afdeling van Verpleeghuis Oudshoorn die door een groep MBO-studenten van het ROC ID College, onder deskundige begeleiding, zelfstandig wordt gedraaid.

Wethouder du Chatinier en de eerste studenten van de leerafdeling

Lia Jansen, stagecoördinator Verpleeghuis Oudshoorn, vertelt trots: “Hoewel de studenten nog maar vier weken samenwerken, is het al een hecht team. De studenten kregen de speciale opdracht om samen de officiële opening te organiseren. Zo verzorgden zij vandaag een high tea voor de bewoners, verzonnen de openingshandeling en gaven een rondleiding aan de wethouder.”

De studenten lopen 20 weken stage op de leerafdeling. Zij leren in deze periode intensief samen te werken, waardoor zij ook van elkaar leren. Daarbij worden de studenten continue begeleidt door werkbegeleiders. Het theoretische onderwijs vindt ook in Verpleeghuis Oudshoorn plaats. “Het is een goede ontwikkeling dat het onderwijs plaatsvindt in de zorginstelling, waarin de leerafdeling zich bevindt”, sprak wethouder du Chatinier in zijn openingsspeech. “Op deze wijze maakt de leerafdeling voor studenten de brug tussen theorie en praktijk kleiner.”

DELEN
Vorig artikelGenezen met placebo-effect
Volgend artikelDe terugkeer van een oude ziekte
Avatar
Rijnland Zorggroep is een maatschappelijke onderneming voor het bieden van verantwoorde, medisch specialistische zorg en verpleeghuiszorg. Onder ‘verantwoorde zorg’ verstaan we mensgerichte, veilige en betaalbare zorg die geleverd wordt via een doelmatige en transparante bedrijfsvoering. Rijnland Zorggroep bestaat uit het Rijnland Ziekenhuis (locaties Alphen aan den Rijn en Leiderdorp), Rijnland Medisch Centrum en Rijnland Verpleging en Verzorging (Verpleeghuis Leythenrode, Verpleeghuis Oudshoorn en Zorgcentrum Noorderbrink).

LAAT EEN REACTIE ACHTER