De Prijs van de Hemel, het leven van een jong voetbaltalent

0
1335

Maandag 14 mei 2012 om 19.30 uur gaat in het Amsterdamse Filmtheater RialtoDe Prijs van de Hemel’, van Jack Janssen in première.

Voetbaltalent Pablo Rosario

De documentaire gaat over de ontwikkeling van het jonge voetbaltalent Pablo Rosario.

In ‘De Prijs van de Hemel’ volgt filmmaker Jack Janssen de potentiële topspeler tussen zijn 13de en 14de jaar. Een jaar waarin er veel voor hem op het spel staat. Als Pablo dertien wordt breekt de tijd aan om te bewijzen dat hij zijn grote belofte als profvoetballer, ondanks een moeilijke thuissituatie en een onberekenbare voetbalwereld, waar kan maken. Pablo moet zich op allerlei fronten bewijzen. Zowel Ajax, PSV als Feyenoord willen Pablo aan hun selectie toevoegen, maar ook op school moet hij laten zien wat hij kan.

Niet eerder werd er in Nederland een persoonlijk beeld gegeven van een jongen die op zo’n jonge leeftijd zijn eerste stappen zet op weg naar het topvoetbal en ook nog eens de potentie heeft om die top te bereiken.

In de aanloop naar het EK is door producent Bonanza Films i.s.m. HUMAN een benefiettour georganiseerd langs bioscopen in alle provincies van het land om de waarde van sport voor jeugd (ook als je het niet kan betalen) en het belang van talentbegeleiding te benadrukken.

De opbrengst gaat naar het Jeugdsportfonds om meer kinderen in staat te stellen te kunnen sporten. De entree voor deze speciale vertoningen bedraagt 5 euro. Hoe meer publiek hoe beter!

DELEN
Vorig artikelEnschede vraagt jouw mening over innovatief en slim reizen
Volgend artikelJeugdsector kan niet zonder vrijwilligers
Avatar
Bonanza Films is een onafhankelijk filmproductiebedrijf uit Amsterdam, dat zich vooral richt op het maken van gedreven auteursdocumentaires op basis van originaliteit en een sterke persoonlijke visie. Het gaat om producties die zowel voor theaterrelease en voor televisie, als crossmediale en experimentele toepassingen bedoeld zijn. Documentaires van Bonanza Films worden over de hele wereld op festivals en televisiezenders vertoond en meerdere producties zijn met nationale en internationale prijzen bekroond. Bonanza Films is opgericht in 2000 en bestaat uit JB Macrander en Harmen Jalvingh.

LAAT EEN REACTIE ACHTER