De oorsprong van Desperados

Verantwoord alcoholgebruik: Geniet, maar drink met mate.

0
881
bierfles

Een combinatie van tequila en bier, klinkt misschien niet smakelijk, maar de Desperados bewijst het tegendeel. Waar komt dit bier eigenlijk vandaan? Wat is het idee erachter dit exotische biertje? Hoe valt het in de markt? Wat vinden mensen er van?

Waar komt dit bier vandaan?

Je zou denken, uit Mexico, want Tequila is een Mexicaans drankje. Fout, de naam klinkt Spaans. Ook dat is fout, Desperados komt uit Frankrijk. In 1995 is een Franse brouwerij, Brouwerij Fischer, een brouwerij in het gebied van de Elzas, begonnen met het brouwen van dit exotische drankje. In 1996 is Desperados overgenomen door Heineken.

Inmiddels is het drankje in 50 landen te koop. In Frankrijk heeft het inmiddels ongeveer 8% marktaandeel. Desperados was ook het duurste merk in die tijd op de markt! Het was 2 keer zo duur als Heineken! Vandaag de dag is Desperados een van de vier toonaangevend bieren van Heineken-groep, samen met Heineken, Pelforth en Affligem.

Op dit moment zijn er 10 verschillende smaken Desperados, waarbij andere smaken zijn toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan: Munt en limoen, limoen en cactus, cachaça en guarana, munt en lime, gold tequila en kruidenaroma’s.

bier

Reviews

Om een goed beeld van dit biertje te krijgen kijken we naar de reviews die consumenten en fijnproevers schreven over dit drankje.

“Als liefhebber van tequila schrijf ik dit review. Het bier heeft een sterke en heel erg zoete geur. De smaak is pittig, zoet en je proeft duidelijk de citrus. Je moet wennen aan de zoete smaak, maar voor de rest is het een prima biertje”.

“Het bier is heel helder, bevat veel koolzuur en heeft weinig schuim. Desperados heeft veel citroengeur en citrussmaken en een licht zoetje”.

flessenopener

Uit reviews trekken we de conclusie dat dit biertje een zoet zomerbiertje is. De Tequila smaak is niet té heftig aanwezig. We kunnen dit biertje echt een succes noemen. Heeft u dorst gekregen dan kunt u een doos desparados bier via Drankdozijn.nl kopen.

Hoe wordt dit drankje gemaakt?

Is Desperados een mix van Tequila en pils of zit er nog meer achter? Desperados bestaat uit een mix van pils wat op Tequilavaten is gerijpt en een mengeling van bier, Tequila en citroensmaak. Het bier heeft een lichte, exotische, zoete smaak door de toevoeging van de Tequila.

Wat is het idee achter dit drankje?

Het drankje is speciaal bedoeld voor jongeren, als voorbereiding op een feestnacht. Toen de traditionele bierverkoop afnam, ging de brouwerij zoeken naar iets wat jongeren aanspreekt. Desperados is daarom ook een speciaalbier, gemaakt om bier aantrekkelijker te maken door een toevoeging. Tequila en bier zijn beiden een populair drankje tijdens een feestje, dus waarom zou er geen mix gemaakt worden?

Verantwoord alcoholgebruik: Geniet, maar drink met mate.

DELEN
Vorig artikelWaarom maakt een gistcel alcohol
Volgend artikelHoe krijgt een veganist genoeg proteïne binnen?
DrankDozijn
DrankDozijn is een online drankenspeciaalzaak, welke meer biedt dan alleen standaard whisky's, wijn, bier of rum. DrankDozijn staat voor een online webwinkel met een uitgebreid assortiment en vele speciale producten. Ons doel is dan ook om onze klanten een breed scala aan producten aan te bieden tegen een zo laag mogelijke prijs, de beste service met eenvoudige en veilige online betalingsmogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER