D66-Tweede Kamerlid Vera Bergkamp vindt de drugsnota van het kabinet teveel gefocust op XTC en te weinig op cannabis en andere drugssoorten.

“Het is goed dat er nu een stap is gezet vanuit volksgezondheid maar die is wel onvolledig. Deze brief gaat niet in op medicinale cannabis en gereguleerde wietteelt. Terwijl daar veel gezondheidswinst te halen valt door de achterdeur te reguleren. ‘Streng, strenger strengst’ levert tot nu toe weinig op en kost heel veel geld”.

Vera Bergkamp
D66-Tweede Kamerlid Vera Bergkamp.

Belevingswereld jongeren
Bergkamp: “Wat ik mis in de zogenaamde hernieuwde aanpak, is antwoord op de vraag waarom zoveel jongeren drugs gebruiken en wat daarbij de meest verstandige benadering zou zijn. De aanpak is vooral ‘wij weten hoe het werkt’ er wordt over jongeren gesproken en onvoldoende met jongeren zelf gesproken en verplaatst in hun belevingswereld. Met een tunnelvisie los je drugsproblemen niet op. We moeten de nadruk leggen op voorlichting en preventie en jongeren stimuleren hun eigen verantwoordelijkheid te nemen”.

DELEN
Vorig artikelDrugsgebruik onder jeugd voor ouders een taboe
Volgend artikelVleesbomen taboe in Nederland
Avatar
Democraten 66 (D66) is een Nederlandse politieke partij van sociaal-liberale signatuur. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 personen (van wie 25 in andere partijen actief waren geweest). Initiatiefnemers waren de journalist van het Algemeen Handelsblad Hans van Mierlo, die partijleider werd, en Amsterdams VVD-gemeenteraadslid en fractievoorzitter Hans Gruijters die de feitelijke initiatiefnemer tot het vormen van de politieke partij D'66/D66 was. Het belangrijkste standpunt van de partij was het democratiseren van het Nederlandse politieke stelsel. Na de verkiezingen van 1967 kwam D'66 de Tweede Kamer binnen met 7 zetels. Tegenwoordig is de partij nog altijd voorstander van bestuurlijke vernieuwing, maar staan ook andere thema's, zoals individuele ontplooiing en Europese samenwerking, centraal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER