Bijeenkomst rugpijn, wat biedt de pijnkliniek?

1
797

De pijnkliniek van Medisch Centrum Alkmaar (MCA) geeft op woensdagavond 16 februari een voorlichtingsbijeenkomst over rugpijn. Tijdens de bijeenkomst wordt duidelijk gemaakt wat de rol van de pijnkliniek is. De pijnkliniek werkt onder andere samen met de neurochirurg om rugpijn te verminderen. De bijeenkomst wordt gehouden van 19.25 tot 21.30 uur in de Pieter van Foreestzaal van MCA.

Op de pijnkliniek is pijnbestrijding een dagelijkse bezigheid. De deskundige op het gebied van de pijnbestrijding is de anesthesioloog-pijnbestrijder. Deze medisch specialist heeft aandacht voor de pijnbestrijding tijdens en na een operatie, behandelingen om de overgang van acute naar chronische pijn te voorkomen en de behandeling van patiënten met chronische pijnklachten waaronder ook rugpijn.

Anesthesioloog-pijnbestrijder dr. J.H. Vranken en verpleegkundig pijnconsulent mw. A.J.M. Kroon geven tijdens deze bijeenkomst toelichting op de mogelijkheden van pijnbestrijding bij rugpijn. MCA is een van de weinige ziekenhuizen in Noord-Holland die de meest uitgebreide specialistische zorg aanbiedt. De pijnkliniek van MCA heeft een level C status. Dat is de hoogste status voor een pijnkliniek. De Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA)) heeft deze waardering aangegeven, zij geeft aan dat de zorg van kwalitatief hoogstaand niveau is.

Na afloop van de presentaties is er ruim de gelegenheid om vragen te stellen. Vanaf 19.00 uur is de zaal open en staan thee en koffie klaar.

De toegang is gratis. Meer informatie is te lezen op: www.mca.nl/pijnbestrijding. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de balie van patiëntenvoorlichting: 072- 548 3500.

DELEN
Vorig artikelKans op vroegontdekking mond-halskanker vergroten
Volgend artikelEU begraaft waarheid over teerzand
Avatar
Goede zorg voor de patiënt en diensten van topkwaliteit: dat is waar Medisch Centrum Alkmaar (MCA) voor staat. Patiënten kunnen, onder alle omstandigheden, rekenen op een goede behandeling en service. Veelvoorkomende behandelingen zijn zo georganiseerd, dat de patiënt snel en adequaat wordt geholpen. Chronisch zieken krijgen de begeleiding en continuïteit in zorg die zij nodig hebben, dicht bij huis. Onder het motto ‘alles onder één dak’ werkt MCA bovendien aan de allerbeste zorg voor oncologische patiënten: van diagnostiek, onderzoek, behandeling en zorg tot nazorg.

1 REACTIE

  1. Onze ervaring met de pijnkliniek van het MCA in Alkmaar aan de Wendelaarstraat is heel slecht. Totaal niet betrokken, gebrekkige info, geen nazorg, wachttijden momenteel (april 2014)> 8 weken. Men laat je gewoon kreperen van de pijn onder het motto van drukte en overmacht. Klinkt niet echt geloofwaardig, wachtkamer zit geen kip en artsen/personeel slenteren op het dooie gemak in de rondte. Zie dan maar een een verwijzing naar een andere pijnkliniek te krijgen. Een drama; voor wie de keuze heeft; zorg alsjeblieft dat je hier niet terecht komt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER