10 x beter, nieuw gezondheidsmagazine bij de NTR

1
883

10 x beter is een nieuw gezondheidsmagazine van de NTR. In acht afleveringen zien we mensen die, op hun eigen wijze, proberen zo gezond mogelijk te eten en te leven. Want gezond leven begint vaak bij gezond eten. Het programma wordt gepresenteerd door Harm Edens. In elke aflevering trekt hij er op uit en ontmoet hij bevlogen en inspirerende mensen voor wie (bijna) alles draait om gezond eten en leven.

Uitzending: vanaf dinsdag 10 januari 2012 om 19.20 uur op Ned. 2

Aflevering 1, 10 januari: Zout
Zout is zout. Je hebt het nodig, maar je moet uitkijken dat je er niet teveel van binnen krijgt. Meer valt er niet over te zeggen. Toch?

Mis. Over zout valt eindeloos veel te zeggen. Zout was eeuwenlang van grote betekenis. Wat doe je immers zonder zout als je nog geen koelkast tot je beschikking hebt? Vanaf de Romeinse tijd wordt daarom strijd geleverd om zout. Wie de zoutbronnen controleert, heeft de sleutel tot de macht. Daarnaast bestaat zout in veel meer varianten dan menigeen vermoedt. En elke variant heeft zijn eigen smaak en bijzonderheden.

In de zoutwinkel in Amsterdam worden de vele hoedanigheden van zout duidelijk. Uit alle windstreken en in alle kleuren zijn hier zoutsoorten te bewonderen en te kopen. Wie verbaasd is dat zoiets bestaat, een zoutwinkel, hoeft zich niet te schamen. Er zijn op de hele wereld maar twee zoutwinkels: de ene staat in Japan, de andere hier in Nederland.

Maar wat is zout nu eigenlijk en hoe gezond is het? En hoe is het om zoutloos te moeten eten? Daarnaast onthult 10 x beter enkele andere opmerkelijke toepassingen van zout.

DELEN
Vorig artikel‘Nieuwe veelpleger is jonger, sluwer en gewelddadiger’
Volgend artikelWie wil nog non worden?
NTR
De NTR is een publieke omroep met wettelijke taken. Deze taken liggen op het gebied van informatie, educatie, cultuur, jeugd en diversiteit. De NTR is ontstaan uit een fusie van NPS, Teleac en RVU. De NTR is een omroep zonder leden en is daardoor onafhankelijk en ongebonden. In onze missie staat dat we inspirerende programma's willen maken, die een bijdrage leveren aan de persoonlijke groei van mensen. We kiezen daarbij voor een divers aanbod met oog voor specifieke thema's en doelgroepen, die anders onderbelicht blijven. Dat maakt de NTR 'speciaal voor iedereen'.

1 REACTIE

  1. Erg interessant programma en ik zou het graag nog eens terug willen lezen .
    Waar zijn deze tijdschriften te koop ????????Ik kan ze niet in de boekenwinkels vinden .
    Groetjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER